Update zondag 22 augustus 2021: De DEFINITIEVE versie van het vrijwilligersrooster is beschikbaar!

Na het verwerken van de door de dagdeelhulpouders en vrijwilligers opgegeven wijzigingen is het DEFINITIEVE vrijwilligersrooster voor alle dagdeelhulpouders, junior- en 18+ vrijwilligers gemaakt en wijzigingen zijn niet meer mogelijk. Mocht er onverhoopt toch nog een foutje in onze verwerking zijn geslopen kom dan morgen na 11.00 uur even naar de balie op het Huttendorpveld of stuur ons een email.

Het belooft een geweldige week voor de kinderen te worden met naar het zich laat aanzien mooi weer. Voor alle duidelijkheid nog éénmaal de tijden waarop we jullie verwachten aanwezig te zijn: dagdeelhulpouders een half uur vóór de aanvang van hun dienst (begin- en eindtijd reeds verwerkt in het rooster) en alle overige vrijwilligers een uur voor dagopening (niet verwerkt in het rooster) volgens het weekprogramma   *** --- ***


Update zaterdag 15 augustus 2021:
 We zijn alle voorbereidingen aan het afronden

Nog maar een paar nachtjes slapen en dan is het alweer zover en wordt op maandagochtend 23 augustus om 10.00 uur voor de 21e keer het Huttendorp Schollevaar geopend. We bereiden ons voor op weer een supergeweldige week vol kinder- en speelplezier: huttenbouwen, sport- en spelactiviteiten, crea, film, kinder- en tienerdisco, de 150-meter zipline en het kanovaren over en op het water van de naastgelegen vijver.
Update zondag 1 augustus 2021: Het maximale aantal van 150 deelnameplaatsen is bereikt, de online deelnemers aanmelding is gesloten!
Zojuist is de allerlaatste deelnemer aangemeld en zitten we he-le-maal vol voor dit jaar. Je kunt eventueel aanmelden voor de reservelijst zodat we, wanneer er eventueel alsnog deelnemers uitvallen, contact kunnen opnemen. Stuur hiervoor een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wanneer je in de laatste week van deze zomervakantie nog wat tijd, zin en plezier over hebt om ons en de kinderen (weer) te komen helpen ben je uiteraard meer dan welkom en kun je je als junior- of seniorvrijwilliger hier online aanmelden. Het is ontzettend leuk en dankbaar 'werk' dus wat houd je nog tegen?


* * * - - - * * *


Update vrijdag 30 juli 2021: De evenementenvergunning is nu écht binnen, het maximaal aantal deelnemers is bijna bereikt...
Zoals eerder aangekondigd hebben we na het mondeling van de gemeente en de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond verkregen akkoord onze evenementenvergunning nu echt binnen en kan, op enkele kleine (corona-veiligheids)aanpassingen in het weekprogramma na, het Huttendorp Schollevaar op zoveel als mogelijk 'normale wijze' gelukkig weer georganiseerd worden! 

Na deze eerdere aankondiging is het aantal deelnemersaanmeldingen dermate snel gestegen dat we het maximale aantal van 150 inmiddels op een paar na inmiddels hebben bereikt en het online aanmeldformulier voor deelnemers hebben gesloten. Wanneer je je kind(eren) alsnog wilt aanmelden kun je een e-mail zenden aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. waarna we je, totdat de nog beschikbare plaatsen op zijn, op volgorde van ontvangst een link sturen om individueel aan te melden.


* * * - - - * * *


Update dinsdag 20 juli 2021: Onze evenementenvergunning is goedgekeurd, Huttendorp Schollevaar 2021 gaat door !
Na een zeer spannende periode van onzekerheid of het Huttendorp Schollevaar dit jaar vanwege de helaas nog steeds geldende coronamaatregelen georganiseerd zou mogen worden, hebben wij vandaag van de gemeente en de Veiligheidsregio de bevestiging gekregen dat onze evenementenvergunning is goedgekeurd en de Huttendorpweek dus doorgaat 🎉🎊🍾!

Voor alle reeds aangemelde deelnemers betekent dit dat het voorbehoud voor terugbetaling bij niet-doorgaan vanwege het verkrijgen van onze vergunning nu is vervallen en alle iDeal betalingsverzoeken nu echt spoedig voldaan moeten worden. Het aantal aanmeldingen stijgt na het bericht dat de Huttendorpweek écht doorgaat heel snel (nu al 143) en het maximale aantal deelnameplaatsen van 150 is hierdoor bijna bereikt. Wil je nog meedoen, meld je dan snel online aan via deze website en voldoe -na ontvangst van ons iDeal betaalverzoek- deze meteen om te voorkomen dat kinderen die op de wachtlijst staan deelnameplaats(en) waarvoor de betaling nog niet is ontvangen, innemen.


* * * - - - * * *


Update zondag 11 juli 2021: Online aanmelden van deelnemers en vrijwilligers is nog steeds mogelijk

Ondanks de afgelopen vrijdag door de overheid aangescherpte coronamaatregelen, waardoor (het verlenen van vergunningen voor of het organiseren van) evenementen t/m vrijdag 13 augustus niet toegestaan is, blijven wij hoopvol. Voor het op het Huttendorpveld, dat 6500m2 groot is, in de buitenlucht organiseren van een kleinschalig kindervakantieactiviteit voor 150 kinderen zouden door onze gemeente toch andere regels gehanteerd moeten worden als voor bijvoorbeeld een landelijk georganiseerd enorm dans- en muziekevenement voor duizenden feestende en drinkende volwassenen die zonder enige rekening te houden met de anderhalvemeter-regel 'hutje-mutje' op elkaar staan te dansen?

Om deze reden blijft het online aanmelden van deelnemers en vrijwilligers nog steeds mogelijk. Wij hebben immers gegarandeerd dat, wanneer de Huttendorpweek ècht niet mag doorgaan, het inschrijfgeld volledig wordt terugbetaald.


* * * - - - * * *


Update woensdag 16 juni 2021:
 De online aanmelding van deelnemers en vrijwilligers is geopend!

Omdat we in de media gelukkig steeds positievere berichten zien dat de overheid, dankzij aanhoudend dalende coronabesmettings- en IC-opnamecijfers, voornemens is om het verbod op het organiseren van (kleinschalige) evenementen op niet al te lange termijn zodanig te versoepelen of in te trekken zodat ook het Huttendorp Schollevaar wederom kan doorgaan, hebben we besloten om de online aanmelding van onze deelnemers en vrijwilligers toch nu al te openen.

Let wel: de gemeente Capelle a/d IJssel heeft als gevolg van de nú geldende beperkingen onze evenementenvergunning nog niet afgegeven, maar heeft wél bevestigd dat zódra de beperkingen worden versoepeld of opgeheven onze aanvraag, mede omdat we vorig jaar -als één van de weinige kindervakantieactiviteiten in de omgeving- er ook in zijn geslaagd om een geheel 'corona-proof' huttendorp te organiseren. Om deze reden hebben we goede hoop op een positieve uitkomst en adviseren alle ouders om hun kinderen (en alle stage-, assistent-, junior- en seniorvrijwilligers uiteraard ook) aan te melden!

Nu al aanmelden én online betalen is vanwege het maximale aantal van 150 beschikbare deelnemersplaatsen uitermate belangrijk en absoluut risicoloos want, mocht het Huttendorp Schollevaar dit jaar, vanwege het bijvoorbeeld niet-ontvangen van alle vergunningen of het door ons als organisatie niet kunnen realiseren van eventueel verplicht gestelde coronamaatregelen, onverhoopt tóch niet kunnen doorgaan betalen wij alle vooruitbetaalde inschrijfgelden en Veilige Voeten gegarandeerd terug. Nadat je aanmelding door ons is verwerkt mailen we je een betaalverzoek met de QR-code of online betaallink waarna je deze direct en via iDeal kunt betalen. Zelf het totaalbedrag overmaken naar onze bankrekening is dus niet meer nodig waardoor ook het betalen supergemakkelijk en eenvoudig is geworden!

Klik voor het aanmelden van zowel deelnemers als vrijwilligers op de blauwe button 'Aanmeldinformatie' rechts bovenaan deze pagina en selecteer daarna de juiste aanmeldbutton eronder. Telefoon- en tabletgebruikers moeten in het drop-downmenu 'Aanmeldinformatie' kiezen voor het juiste item en daarop klikken.


* * * - - - * * *Update zondag 16 mei 2021:
Gaat Huttendorp Schollevaar 2021 door?

Al vanaf begin van dit jaar stellen ouders, kinderen en vrijwilligers ons, veelal persoonlijk maar ook per e-mail of social media de vraag: gaat het Huttendorp Schollevaar dit jaar weer door? Wat ons betreft is het enige juiste antwoord op die vraag natuurlijk JAZEKER, DAT GAAN WE WEER DOEN!

Maar helaas geldt er, als gevolg van de in december jl. door de Tweede Kamer aangenomen wet 'Tijdelijke Maatregelen COVID-19' -zonder opgegeven einddatum- een verbod op het organiseren van alle grote- en kleine binnen- en buitenevenementen. Het gevolg van deze wet is dat de door ons al maanden geleden aangevraagde evenementenvergunning door de gemeente Capelle a/d IJssel niet in behandeling wordt genomen of ter goedkeuring wordt doorgestuurd aan de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. En zónder deze vergunning mogen we geen Huttendorpweek organiseren…


Net als vorig jaar zomer lijken we nu gelukkig een periode tegemoet te gaan met snel afnemende besmettings- en IC-opnamecijfers en bijbehorende versoepelingen, maar zonder dat alle vergunningen zijn verleend kunnen we jammer genoeg nog niet met 100% zekerheid zeggen dat ‘onze kinderen’ in de laatste zomervakantieweek weer in het Schollebos mogen komen bouwen en timmeren. 

Met de onzekerheid tot wanneer het verbod precies gaat duren, is het voor ons nu ook lastig om vergaderingen en bijeenkomsten met vrijwilligers, leveranciers en sponsors te plannen. Ook weet niemand nog wélke maatregelen er in de tweede helft van augustus gelden. Misschien moeten alle deelnemers en vrijwilligers een negatieve Corona-toegangstest of vaccinatiebewijs tonen. Óf zijn tegen die tijd alle beperkende maatregelen voor het organiseren van kleinschalige buitenevenementen al dermate versoepeld dat we met dezelfde minimale -en inmiddels door iedereen aangehouden- persoonlijke hygiëne-maatregelen net als vorig jaar een “normale” Huttendorpweek kunnen organiseren?

Ondanks deze vragen blijven wij als bestuur en kerngroepvrijwilligers uiteraard positief en hoopvol. Wij zetten ons er 100% voor in, dat het Huttendorp Schollevaar 'gewoon' kan doorgaan. Veel kinderen én hun ouders zijn dan wel weer toe aan een weekje onbezorgd plezier en ontspanning. Organisatorisch en financieel zullen we het, net als vorig jaar, met veel extra inspanning en voorzorgsmaatregelen vast wel weer rond krijgen, maar het meest belangrijk is dat ouders hun kind(eren) inschrijven en dat ook junior-, senior,- en stagevrijwilligers zich snel online gaan aanmelden. Want zonder hun inzet kan de Huttendorpweek óók niet doorgaan!

Aanpassingen weekprogramma:
Wat we al wél weten dat ook dit jaar opnieuw iets anders zal zijn is dat sommige programma onderdelen worden aangepast en dat op de momenten dat er deelnemers op het Huttendorpveld aanwezig zijn er – behalve de aangemelde hulpouders – geen bezoek van volwassenen op het Huttendorpveld toegestaan is. Ook bij het ophalen en brengen van de kinderen is het voor volwassenen niet toegestaan om op het veld te komen. Alle deelnemers worden, net als in voorgaande jaren, elke dag bij aankomst en vertrek opgevangen in een speciaal afgezette ruimte op het veld, waarna ze gedoseerd naar het veld c.q. de uitgang worden begeleid. Aangezien deze regels conform RIVM-voorschrift al sinds enige tijd ook op scholen probleemloos worden gehanteerd verwachten wij dat iedereen hiervoor respect en begrip heeft.


Binnenkort toch al aanmelden?
Ondanks alle onzekerheden zijn wij voornemens de online aanmelding via onze website van deelnemers, dagdeelhulpen, junior- en seniorvrijwilligers vanaf ongeveer half juni te openen. Ruim vooraf aanmelden is voor ons als organisatie uitermate belangrijk zodat er rekening kan worden gehouden met het aantal deelnemers, dagdeelhulpouders en vrijwilligers dat gaat meedoen. Aanmelden én betalen is absoluut risicoloos. Wanneer het Huttendorp dit jaar, vanwege het uitblijven van de vergunningen of het niet kunnen realiseren van eventueel verplicht gestelde corona-maatregelen, onverhoopt niet doorgaat, betalen wij de betaalde inschrijfgelden gegarandeerd aan u terug. Dit geldt ook voor eventueel vooruitbetaalde en nog niet afgehaalde Veilige Voeten-zooltjes.


Vol is vol!
De huidige RIVM-richtlijnen staan, vanwege  de grootte van het veld het aantal hutten/activiteiten, maximaal 150 deelnameplaatsen toe. Wij verwachten dat dit maximum aantal aanmeldingen, net als vorig jaar, weer snel bereikt zal zijn. Daarom adviseren wij de ouders om hun kind(eren) bij openstelling direct aan te melden en het inschrijfgeld meteen te voldoen. Want ook nu geldt: VOL = VOL !


Oproep:
We vragen hierbij iedereen hun (social-media)contacten met de gemeente te benutten om de Huttendorpweek onder de aandacht te brengen. Dit draagt hopelijk bij aan het snel in behandeling nemen en daarop volgend positieve besluit van onze vergunningsaanvraag. 
Ook zijn wij nog steeds dringend op zoek naar een hobbymatige of semi-professionele websitebouwer met kennis van Joomla! die ons wil helpen met het grafisch aanpassen en technisch verbeteren van onze website. Ben of ken jij zo iemand, laat het ons dan weten!

Tot slot:
We hopen en verwachten dat de coronaperiode aan het einde van de zomervakantie (zo goed als) voorbij is en we snel kunnen melden dat er weer een “ouderwets” en fantastisch Huttendorp Schollevaar georganiseerd kan worden, net zoals ons dat in 2020 is gelukt!
De allerlaatste en meest actuele informatie vermelden wij primair hier op deze pagina, raadpleeg deze daarom voorafgaand én gedurende de Huttendorpweek regelmatig om volledig op de hoogte te blijven.


Hopelijk zien we iedereen, gezond en wel, weer tijdens de Huttendorpweek in de laatste zomervakantieweek van maandag 23 t/m vrijdag 27 augustus!


* * * - - - * * *


Update zondag 17 januari 2021: De organisatie en alle vrijwilligers van Huttendorp Schollevaar hebben een mooie waarderingsprijs ontvangen!


Afgelopen zaterdagochtend 16 januari hebben wij uit handen van wijkwerker voor de Ontmoetingskerk Johan van der Klooster de "Schollevaarse Kaars 2021" ontvangen. Vanwege de geldende coronabeperkingen was het helaas niet mogelijk om álle vrijwilligers die afgelopen jaar hebben bijgedragen aan het organiseren van de Huttendorpweek aanwezig te laten zijn, maar hebben een aantal bestuurs- en crewleden -met inachtneming van de COVID-maatregelen- namens hen de kaars in ontvangst genomen. Wij zijn vanzelfsprekend bijzonder trots dat wij deze blijk van waardering en eerbetoon door de Ontmoetingskerk en WOP Schollevaar hebben mogen ontvangen en gaan, wanneer dit weer redelijkerwijs mogelijk is, ons uiterste best doen om er in de laatste week van de zomervakantie samen met 'onze' junior,- senior-, en dagdeelvrijwilligers en hulpouders opnieuw een geweldig kinder- en jeugdevenement van te maken!

 Afbeelding

<p>Bestuur Huttendorp, voorzitter van WOP Schollevaar Paul van Gink, wijkwerker voor de Ontmoetingskerk Johan van der Klooster. (Foto: mevrouw Van Gink)</p>

Foto van links naar rechts: Erwin Mostert, Leoniek Mostert, Paul van Gink (WOP Schollevaar), René Brand,
Johan van der Klooster (Ontmoetingskerk), Mark Velthoen, Heleen Heinsbroek, Martijn Otto en Rene Versteeg

"Capelle - De Schollevaarse Kaars 2021 is zaterdag 16 januari 2021 uitgereikt aan voorzitter van Huttendorp Schollevaar Erwin Mostert. Hij ontvangt deze blijk van eerbetoon en waardering van de Ontmoetingskerk voor de betekenis van het Huttendorp in de wijk Schollevaar.

Traditiegetrouw is de Ontmoetingskerk begin januari aanwezig in winkelcentrum De Scholver om de bewoners van Schollevaar een gelukkig en voorspoedig nieuw jaar te wensen. Dit jaar was dat in deze vorm niet mogelijk vanwege de coronacrisis en wordt de wens via dit bericht overgebracht.

Gekoppeld aan de nieuwjaarswens, is de uitreiking van de Schollevaarse kaars. De Schollevaarse Kaars is een jaarlijkse blijk van waardering van de Ontmoetingskerk voor iemand die zich inzet voor de wijk Schollevaar. De uitreiking van de Schollevaarse Kaars wordt georganiseerd in samenwerking met WOP-Schollevaar. Wijkbewoners kunnen namen aandragen van mensen die in hun ogen de kaars kunnen ontvangen.

De Ontmoetingskerk aan de Zevensprong in Capelle aan den IJssel wil graag bijdragen aan goede verhoudingen in de wijk Schollevaar, vanuit de motivatie dat God liefde is. Een kaars geeft licht, gezelligheid en warmte. Er zijn ook mensen die dat doen voor de mensen om hen heen; ze geven licht, gezelligheid en warmte. Kerkelijk wijkwerker Johan van der Klooster reikte de kaars dit jaar uit.

Uit een aantal verschillende nominaties, heeft de Ontmoetingskerk dit jaar gekozen om Huttendorp Schollevaar, in de persoon van Erwin Mostert, de kaars te overhandigen. Het Huttendorp wordt niet alleen door Erwin georganiseerd, hij doet dat samen met een bestuur van mensen die zich vrijwillig inzetten voor deze activiteit.

In de nominatie komt naar voren dat het Huttendorp “altijd oog heeft voor de veiligheid, maar ook het plezier van de kinderen en medewerkers. De ‘ziplijn’, filmavond en het slapen op het veld maken deze activiteit voor iedereen die betrokken is, onvergetelijk.” Daarnaast wordt waardering uitgesproken voor het feit dat ouders in de week zelf betrokken worden in de begeleiding. Zo is deze activiteit echt iets van en voor de wijk.

2020 Was voor het Huttendorp een jaar om niet te vergeten. Er was nogal wat voor nodig om het Huttendorp het afgelopen jaar veilig en verantwoord te laten plaatsvinden. In nauw overleg met de gemeente en de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is bekeken hoe– ook met alle voorzorgsmaatregelen – de 130 aangemelde kinderen een leuke week konden beleven. Kinderen die vaak geen vakantie hebben gehad en (te) veel thuis hebben gezeten. Bovendien zou het de twintigste keer worden dat dit evenement zou plaatsvinden dus een extra motivatie om het te laten doorgaan! Maar met de nodige aanpassingen hebben de kinderen uit Schollevaar weer een fantastisch leuke week beleefd.

Erwin Mostert nam de kaars op een vertrouwde plek in ontvangst: ‘het Huttendorpveld’; het grasveld bij basisschool de Contrabas. Het veld ligt er nu stil en verlaten bij. Maar als alles goed blijft gaan wordt het hier vanaf 23 tot en met 27 augustus 2021 weer een gezellige boel. Erwin: “Deze uitreiking is voor de stichting een mooie erkenning en een stimulans om er voor de kinderen ook dit jaar weer een mooie week van te maken. Het bestuur staat in ieder geval in de startblokken om kinderen uit Schollevaar weer een fantastische week aan te kunnen bieden".


Volg ons ook op Facebook en check deze pagina regelmatig voor de meest actuele up-to-date basisinformatie over o.a. het weekprogramma, de weersverwachting, roosterwijzigingen voor de vrijwilligers en dagdeelhulpen, enzovoorts.