UPDATE WOENSDAG 26 AUGUSTUS 2020 14.15 uur: AANPASSING DAGPROGRAMMA

Volgend op onze voorgaande berichtgeving hebben wij het weekprogramma als volgt aangepast:

Vandaag, woensdag 26 augustus, volgen wij vanwege de eerder zeer slechte weersomstandigheden zoals aangegeven een aangepast programma. De dagafsluiting zal net als vanochtend iets anders verlopen als gebruikelijk maar is, zoals in het weekprogramma is aangegeven, gewoon om 17.00 uur. Ouders die hun kind(eren) eerder willen komen ophalen kunnen dit uiteraard doen, maar de weersomstandigheden zijn sinds de lunchpauze dermate verbeterd dat het alternatieve programma met luchtspringkussens, sport- en spel en het verder bouwen aan de hutten dit in principe niet echt noodzakelijk maakt!

De vrijwilligersbarbecue vanavond om 19.00 gaat, in mogelijk aangepaste setting, óók gewoon door.

Morgen, donderdag 27 augustus, is de dagopening zoals gebruikelijk om 10.00 uur en doen dan alsnog het 'vervallen' woensdagprogramma, met uitzondering van het auto- en hutverven. Dit betekent dat de zipline, het sport- en spelprogramma, de evenwichtsbalk over een grote waterbak, de buikschuifbaan en de superstormbaan worden gedaan. Hiervoor is het wél noodzakelijk dat de kinderen 's ochtends thuis al zwemkleding of andere kleding aandoen die nat en vies mag worden. Ook is het verstandig een extra droge broek, shirt, sweater, enz mee te nemen zodat er eventueel omgekleed kan worden.

Omdat er morgen (bijna) aansluitend aan de dag door veel deelnemers en juniorvrijwilligers wordt overnacht op het veld (ook dit gaat gezien de sterk verbeterde weersomstandigheden vooralsnog gewoon door) gaat de zipline langer door dan 16.00 uur waardoor de gisteren verloren tijd wordt ingehaald en écht iedereen over de zipline kan! Of hierdoor het geplande groepsspel door kan gaan wordt gedurende de dag nader bepaald.

Voor vrijdag 28 augustus zijn er geen aanpassingen en wordt het bestaande weekprogramma gevolgd. Alle dagdeelhulpen en (junior)vrijwilligers worden op basis van het bestaande rooster verwacht, en minimaal een half uur vóóraf van hun ‘dienst’ aanwezig te zijn. Wél doen we nogmaals een dringend beroep op alle ouders om na afloop even te blijven om mee te helpen met opruimen, er zijn nog steeds te weinig vrijwilligers hiervoor beschikbaar…

Tot zover deze update. Houd onze berichtgeving via email en onze website www.huttendorpschollevaar.nl als primaire informatievoorziening in de gaten, later vandaag kunnen er nog aanvullingen of aanpassingen worden doorgegeven.


+++
 

UPDATE WOENSDAG 26 AUGUSTUS 2020 07.30 uur: AANPASSING DAGPROGRAMMA
Iedereen heeft het gisteravond en vannacht al gemerkt: er is een forse storm geweest en voor een deel, in afnemende mate, nog aanwezig. Dit betekent dat we vandaag NIET gaan zip-linen en in overleg zijn met de instructeurs om het naar morgen, waarbij er max windkracht 3 verwacht wordt, te verplaatsen. Dit betekent dat het we dagprogramma van vandaag (woensdag) en morgen (donderdag) omdraaien. Gezien de nu al afnemende wind hebben we besloten om vandaag WEL open te zijn en per moment te beslissen welke activiteiten er gedaan kunnen worden. Huttenbouwen blijft mogelijk, want omdat er geen of nauwelijks regen wordt verwacht, halen we de windvangende zeilen van de hutten. Verven gaat zowel vandaag als morgen NIET door, en de luchtkussens zetten we extra vast waarbij we per moment beslissen of ze veiligheidstechnisch gebruikt kunnen worden.

Concreet: we zijn vandaag open voor alle kinderen en vrijwilligers. Er is géén dagopening om 09.00 uur met zingen, enz maar de kinderen worden na bandjescontrole en handdesinfectie op het veld gelaten. Alle aangemelde kinderen kunnen dus zelf beslissen of en hoe laat hij/zij komen, de juniorvrijwilligers verwachten wij wél om 09.00 uur. De kinderen zijn vanaf 10.00 uur welkom, of eerder wanneer dit voor (werkende) ouders plantechnisch een probleem zou zijn.

Houd onze berichtgeving via email en onze website www.huttendorpschollevaar.nl als primaire informatievoorziening in de gaten, later vandaag kunnen er nog aanvullingen of aanpassingen worden doorgegeven.


+++

UPDATE DINSDAG 25 AUGUSTUS 2020:
Gisteren, maandag 24 augustus, is de meest 'bijzondere' twintigste editie van het Huttendorp Schollevaar geopend. Nadat alle deelnemers op gepaste afstand van elkaar het Huttenlied hebben meegezongen en alle vereiste corona-beschermingsmaatregelen hebben gehoord, begonnen ze aan het bestormen van de grote stapel houten pallets (ca. 900) midden op het veld. Binnen een paar minuten was hiervan niets meer over en waren alle pallets door de kinderen en de vrijwilligers verdeeld over de 10 huttenplaatsen. Ondanks de opgegeven minder mooie weersverwachting is het de hele dag redelijk zonnig geweest en begonnen er in de loop van de dag alweer prachtige bouwwerken op het veld te ontstaan.

Vandaag begon de dag helaas een klein beetje regenachtig maar dat maakte het plezier van de kinderen op onder andere de bungee-trampoline, de lasergamedoolhof en tijdens de danceworkshop er gelukkig niet minder om. Tussen de buitjes door droogde de zon alles weer snel op en werd er, soms met een dekzeil als dak, druk verder gebouwd aan de hutten. De kinder- en tienerdisco in de avond is, ondanks de aangekondigde regen en de hiervoor tegen de creatent aan geplaatste extra partytent, helemaal droog door veel kinderen en juniorvrijwilligers bezocht. Voor vannacht en morgen zijn de weersverwachtingen helaas aanzienlijk minder gunstig, er wordt een forse storm verwacht. Nu is een beetje wind en regen natuurlijk geen enkel probleem voor onze deelnemers en vrijwilligers maar wanneer het echt (veel) te hard waait en/of regent komt ons dagprogramma met o.a. de 150-meter zipline, het kanovaren en superstormbaan mogelijk wél in gevaar. We volgen de weersverwachting en daadwerkelijke weersomstandigheden op het veld en melden het hier zo vroeg mogelijk wanneer er helaas aanpassingen of afgelastingen nodig zijn ;-(. 

Check deze pagina en de actuele weersverwachting dus vóórdat er morgenochtend naar het Huttendorpveld wordt gekomen zodat je weet hoe de Huttendorp-woensdag eruit zal gaan zien! Vriendelijk verzoek: omdat we (zeer waarschijnlijk) druk bezig zijn met eventuele aanpassingen is er geen tijd om iedereen telefonisch te woord te staan. Bel ons, behoudens dringende zaken, dus niet en lees deze pagina voor de meest actuele Huttendorp-informatie...
 

Laate update van Weerbericht Nederland (WeerOnline.nl) Woensdag 26 augustus 2020, 0:00 uur:

Onstuimig, westkust mogelijk storm. Het is zeer onstuimig en in de ochtend kan het aan de westkust een tijdje stormen (windkracht 9). Het is bewolkt en er trekken buien over het land. Het wordt 19-21 graden. Morgen is bewolking aanwezig, is kans op regen en is het tijdelijk wat rustiger weer. Vrijdag is het bewolkt en is kans op buien. In het weekend wordt het 18-19 graden en is het nat met veel wind.

Vannacht is het ronduit onstuimig met een harde tot stormachtige wind in de kustgebieden. Direct aan zee in het westen en noordwesten kan de wind soms stormkracht aantikken (windkracht 9). Daarbij is kans op zware windstoten van 90-100 km/uur. Landinwaarts in de westelijke kustregio’s kan de wind uithalen naar circa 85 km/uur. In het binnenland staat een vrij krachtige zuidwestenwind met kans op zware windstoten van circa 75 km/uur.

Het waait niet alleen stevig, ook krijgen het noordwesten en noorden met fikse buien te maken. Hierbij is een grote kans op onweer en valt veel regen. Elders kan het tot enkele buien komen, maar deze zijn minder fel. Ondanks de stevige wind is het zacht met minima van circa 16 graden.

Vanochtend vroeg bereikt storm Francis een hoogtepunt. In de eerste helft van de ochtend kan het langs de west- en noordwestkust een tijdje stormen (windkracht 9) en daarbij zijn direct aan zee zeer zware windstoten mogelijk van circa 100 km/uur. In de kustgebieden van het westen en noordwesten kan de wind uithalen naar 85-95 km/uur en in het binnenland is kans op zware windstoten van circa 75 km/uur. In het noordoosten valt de wind eerst nog mee en gaat het pas later stevig waaien.


+++ +++

              

UPDATE ZONDAG 23 AUGUSTUS 2020:
Het grasveld is afgelopen vrijdag en zaterdag met de hulp van veel (junior)vrijwilligers alweer 'omgetoverd' naar ons vertrouwde Huttendorpveld en we kunnen morgenochtend (maandag 24-8) om 10.00 uur eindelijk beginnen! Het definitieve rooster voor de dagdeelhulpen en (junior)vrijwilligers is gereed en kan hieronder bekeken of gedownload worden. Wijzigingen in de indelingsplaatsen zijn niet meer mogelijk en verwachten we iedereen op de vermelde momenten:

Het dagdeelhulp- en vrijwilligersrooster voor de overdag-activiteiten voor maandag 24 t/m vrijdag 28 augustus;

Het dagdeelhulp- en vrijwilligersrooster voor de avond-activiteiten voor dinsdagavond 25 en donderdagavond 26 augustus en de 'nachtwachten'.

Beide roosters zijn te bekijken en downloaden als .pdf document, waarbij er middels 'zoomen' naar de eigen naam gezocht kan worden. Een zoekfunctie op naam is helaas niet beschikbaar, wellicht is er een ouder met ICT-kennis die ons vertellen hoe we dit wél mogelijk kunnen maken...

Let op: de begin- en eindtijden van de 'vrijwilligersdiensten' kunnen elke dag anders zijn vanwege de geplande kinderactiviteiten!
Van de dagdeelhulpen verwachten wij dat zij een half uur vóór aanvang van hun dienst aanwezig zijn, en van (junior)vrijwilligers één uur, zodat iedereen bij de briefing de meest recente (veiligheids)informatie en alle actualiteiten krijgt. Juniorvrijwilligers vragen wij zowel vóór het begin van hun dienst én na afloop ervan mee te helpen met voorbereidende 'klusjes'. 

Kom graag op tijd zodat we op tijd en tegelijk kunnen beginnen met de briefing, en daardoor ook met de kinderactiviteiten :-) !


Aangaande het 'nachtwacht-rooster', waarbij deze personen verwacht worden aanwezig te zijn van 23.00 's avonds tot ca. 07.00 uur de volgende ochtend: Wij hebben wifi, Netflix, fris, thee, koffie, nootjes, kacheltje enz maar wanneer je zelf iets meeneemt (boek, tablet, laptop, snacks) is dat natuurlijk helemaal prima. Vergeet ook vooral niet om een fleecevestje o.i.d. of dekentje mee te nemen want het kán soms best een beetje fris zijn...

Er zijn nog enkele deelnemersplaatsen beschikbaar, k
lik voor het aanmelden van deelnemers plus alle aanmeldinformatie op de button 'Aanmeldinformatie' rechts bovenin de menubalk en vul daarna het betreffende aanmeldformulier helemaal in.

Klik hieronder voor het weekprogramma en de nieuwsbrief met meer informatie en (de verkorte versie van) ons corona-protocol:

          

+ + +


UPDATE VRIJDAG 14 AUGUSTUS 2020
Met nog maar één week te gaan voordat het Huttendorp (voor de 20e keer) op maandag 24 augustus om 10.00 uur weer wordt geopend, zijn de voorbereidingen bijna afgerond en maken we ons klaar voor opnieuw een ge-wel-dige kinder- en jeugdevenementweek. Uiteraard mét inachtneming van de coronabeperkingen, het door de Veiligheidsregio geaccordeerde coronaprotocol en onze zelfbedachte, creatieve aanvullende persoonlijke hygiëne- en beschermingsmaatregelen!


Uiteraard is ook bij ons de zorg aanwezig dat het aantal geconstateerde coronabesmettingen de laatste weken weer enigszins stijgt. Maar aangezien alle kinderen en juniorvrijwilligers op de maandag ná het Huttendorp weer naar school gaan en daar nog dichter bij elkaar in de klas zitten, geen 1.5 meter (kunnen) aanhouden én het nog steeds blijkt dat, mits uiteraard de persoonlijke hygiëne goed wordt aangehouden, de kans op onderlinge besmetting in de buitenlucht aanzienlijk kleiner is als binnen in een (afgesloten) gebouw. Om deze reden hebben wij besloten om de Huttendorpweek 'gewoon' door te laten gaan en alle activiteiten zoveel als mogelijk buiten of in ruimschoots geventileerde (open) tenten te doen.

+ + +

UPDATE DONDERDAG 28 JULI 2020
Hoera, het is ons na maandenlang overleg en aanhoudende verzet tegen het algehele landelijke verbod op kleine- en grote evenementen tóch gelukt: op 14 juli zijn onze vergunningen eindelijk voor akkoord getekend door de gemeente en mag 'ons' Huttendorp Schollevaar dit jaar -uiteraard met inachtneming van de algemene coronamaatregelen en onze eigen coronaprotocollen- gelukkig 'gewoon' DOORGAAN !!

Dit betekent dat al de reeds gedane voorbereidingen en bedachte plannen nu ten uitvoer kunnen worden gebracht en dat, wanneer je dit nog niet eerder al hebt gedaan, je je kind(eren) als deelnemer of jezelf als Assistent-, Junior- of 18+ vrijwilliger online kunt aanmelden. Doe dit overigens wél snel want élke dag worden er meer deelnameplaatsen 'bezet' en wordt het maximale aantal van 150 beschikbare deelnemersplaatsen snel bereikt.  VOL = écht VOL !

Ook vragen we dringend of met name voormalige deelnemers of eerdere juniorvrijwilligers en oudere broers/zussen t/m 17 jaar zich willen aanmelden als Assistent- of Juniorvrijwilliger, dit maakt het begeleiden van de kinderen en activiteiten vanwege de voor hen niet geldende verplichting om 1.5 meter afstand van de deelnemers te hoeven houden namelijk veel gemakkelijker...

+ + +


UPDATE WOENSDAG 1 JULI 2020
Per 1 juli zijn er, mede onder druk van landelijke organisatoren van jeugdactiviteiten, gelukkig heel veel veranderingen en versoepelingen in de COVID19-beperkingen gekomen. Een groot deel van de aankomende versoepelingen waren, vanwege ons niet-aflatende en aanhoudende verzet tegen het verbod op alle evenementen bij o.a. Ahmed Aboutaleb in zijn functie als voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en meerdere ambtelijke afdelingen binnen Gemeente Capelle a/d IJssel, al grotendeels bij ons bekend. Mede op basis van deze voorspellingen hebben we kunnen besluiten om de online aanmelding voor deelnemers en vrijwilligers per 12 juni te openen, hetgeen met de informatie van nu geen verkeerde keuze blijkt te zijn geweest omdat er op dit moment al 59 deelnemers en evenzoveel dag(deel)hulpen, assistent-, junior- en seniorvrijwilligers zijn aangemeld...

Onze in de vorige update beschreven verwachting dat, na de door minister Hugo de Jonge gegeven toestemming voor het organiseren van jeugd-vakantieactiviteiten, het door de gemeente Capelle a/d IJssel 'even' afgeven van de benodigde Evenementenvergunning bleek vanwege (formeel) niet aansluitende wet- en regelgeving in o.a. de Noodverordening helaas niet zo vanzelfsprekend te zijn als je zou verwachten. Na opnieuw door ons als bestuur geïnitieerd persoonlijk overleg met o.a. de gemeente, is onze al eind februari aangevraagde vergunning nu alsnog met spoed en voorrang in behandeling genomen. Gisteren hebben wij op verzoek van de VRR-RR een aanvullend corona-protocol ingediend, waarbij door hen is aangegeven dat wanneer deze akkoord is bevonden dat onze vergunning (naar verwachting) binnen niet al te lange tijd dan eindelijk tóch afgegeven kan worden en we veel kinderen blij kunnen maken!

Kortom, hoewel we helaas nog steeds geen 100-procent zekerheid hebben dát het Huttendorp Schollevaar daadwerkelijk doorgaat, neemt de waarschijnlijkheid ervan wel met de dag toe. Daarom blijft, uiteraard mét instandhouding van onze eerder gedane belofte dat bij vanwege corona niet-doorgaan alle inschrijfgelden door ons gegarandeerd worden terugbetaald, ons dringende advies om je kind(eren) nú al online aan te melden als deelnemer want onze verwachting is dat zodra de vergunning is verstrekt het maximale aantal deelnemers héél snel bereikt zal zijn... Ook vragen we nogmaals of met name voormalige deelnemers of eerdere juniorvrijwilligers en oudere broers/zussen t/m 17 jaar zich willen aanmelden als Assistent- of Juniorvrijwilliger, dit maakt het begeleiden van de kinderen en activiteiten vanwege de niet voor hen geldende verplichting om 1.5m afstand van de deelnemers te hoeven houden namelijk veel gemakkelijker... 

Lees hieronder de (voor dit moment actuele) informatie m.b.t. protocollen waarop ook wij onze 'werkwijze' kunnen en moeten gaan bepalen:
Richtlijnen Scouting Nederland vanaf 1 juli 2020
Protocol Zomerkampen t/m 12 jaar (update 25 juni 2020)
Protocol Zomerkampen 13 t/m 18 jaar (update 25 juni 2020)
Protocol Vakantie dagactiviteiten (update 25 juni 2020)

 

UPDATE 12 JUNI 2020
De afgelopen dagen hebben wij via diverse kanalen en uit de media vernomen dat het (ook door ons als bestuur al geruime tijd) gevoerde verzet tegen het feit dat momenteel álle evenementen, groot, klein, binnen of buiten over één kam worden geschoren, en daardoor tot 1 september verboden moeten blijven, door (landelijke) organisatoren van jeugdevenementen zoals zomerkampen, scouting en kindervakantieactiviteiten met de dag groeit. Als gevolg daarvan wordt er door de Overheid (eindelijk!) druk overleg gevoerd met Veiligheidsregio's en het OMT (Outbreak Management Team) om te bekijken of voor deze specifiek voor jeugd georganiseerde activiteiten een vrijstelling in de regelmatig versoepelde Noodverordening kan worden gemaakt.


Ter voorbereiding van deze zeer te verwachten versoepeling heeft het Steunpunt KinderVakanties, YMCA Nederland, Scouting Nederland, JongNL Limburg, CCI-NL, Jantje Beton, NUSO, NJR, HISWA-RECRON samen met het Nederlands Jeugdinstituut (NJI) een protocol opgesteld waarmee we veilig op vakantiekamp of zomerkamp kunnen gaan. Het protocol wordt onderschreven door de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde en is voorgelegd aan het OMT, RIVM en Ministerie van VWS, directie Jeugd. Minister Hugo de Jonge heeft groen licht gegeven voor de zomerkampen. Nu is het Huttendorp Schollevaar geen, zoals de scoutingorganisatie het noemt 'zomerkamp', maar vallen wij wél onder de door hen vermelde definitie 'kindervakantieactiviteiten':  

"Kindervakantie activiteiten zijn alle activiteiten die in de vakantieperiode plaats vinden, georganiseerd door vrijwilligers en / of beroepskrachten. Het kan gaan om activiteiten van één dag,  activiteiten die meerdere dagen achter elkaar plaats vinden en activiteiten voor een wisselende of vaste groep kinderen. Ook één of meer overnachtingen zijn toegestaan, maar hiervoor geldt een meer uitgebreid protocol."

Zoals wij de strekking van de versoepeling en de opgestelde protocollen nu lezen concluderen wij dat het HUTTENDORP SCHOLLEVAAR DIT JAAR MAG WORDEN GEORGANISEERD ! Uiteraard mét inachtneming van de regelgeving en strikte naleving van alle veiligheidsprotocollen door volwassenen zoals zij door de bovengenoemde organisaties zijn opgesteld en door het OMT akkoord zijn bevonden - MAAR HET MAG EN DAAROM GAAN WE HET OOK DOEN !!!

Enig 'klein' puntje is dat door de gemeente Capelle aan den IJssel nog wel 'even' de vergunning moet worden afgegeven anders kunnen we nog steeds niets... Ten tijde van de aanvraag begin dit jaar is deze, net als alle voorgaande jaren, als Evenementenvergunning aangevraagd en aangezien Evenementen verboden blijven tot 1 september zal deze in het licht van de nu toegestane versoepeling formeel moeten worden aangepast c.q. herzien. Aankomende week zullen wij hiervoor een, gebaseerd op het eerdergenoemde akkoord, verzoek indienen bij de gemeente Capelle aan den IJssel. Naar wij verwachten zal, gezien de inmiddels landelijke aankondiging, hierop hopelijk snel een positief antwoord komen en kunnen we hier ein-de-lijk bevestigen dat het Huttendorp Schollevaar écht doorgaat!

Aanpassingen weekprogramma

Wat we nu al wél weten dat dit jaar écht anders zal zijn, is dat er programma-onderdelen worden aangepast en dat op de momenten dat er deelnemers op het Huttendorpveld aanwezig zijn, volwassenen niet op bezoek mogen komen. Ook bij het ophalen en brengen van de kinderen is het voor volwassenen niet mogelijk om op het veld te komen. Alle deelnemers worden, net als voorgaande jaren, elke dag bij aankomst en vertrek opgevangen in een met dranghekken afgezette ruimte op het veld, waarna ze onder begeleiding van onze organisatie gedoseerd richting het veld c.q. de uitgang worden gelaten. Aangezien deze regels conform RIVM-voorschrift al sinds enige tijd ook op scholen probleemloos worden gehanteerd verwachten wij dat iedereen hiervoor respect en begrip heeft. 

Nu toch al aanmelden?
Om deze reden hebben wij besloten om de online aanmelding van deelnemers, dagdeelhulpen, junior- en seniorvrijwilligers vanaf nu te openen. Ruim vooraf aanmelden is voor ons als organisatie uitermate belangrijk om het aantal deelnemers, dagdeelhulpouders en vrijwilligers te peilen die daadwerkelijk willen meedoen. Aanmelden én betalen is absoluut risicoloos want, wanneer Huttendorp Schollevaar in zijn geheel dit jaar écht niet doorgaat vanwege het niet verkrijgen van de benodigde vergunningen of het niet kunnen realiseren van mogelijk verplicht gestelde extra (corona) veiligheidsmaatregelen, garanderen wij dat alle reeds betaalde inschrijfgelden én de nog niet ontvangen Veilige Voeten aan iedereen kunnen worden terugbetaald (wij doen in tegenstelling tot reisorganisaties niet aan vouchers cool) of ter dekking van de gedurende dit jaar al gemaakte kosten vrijwillig aan de Stichting Huttendorp Schollevaar kunnen worden gedoneerd.

Er zijn naar verwachting nu conform RIVM-richtlijnen na 1 juli maximaal 100 deelnameplaatsen beschikbaar en omdat dit aantal, net als voorgaande jaren, zéker dit bijzondere jaar snel bereikt zal zijn, adviseren wij om je kind(eren) nú aan te melden en het inschrijfgeld meteen te voldoen want: VOL = VOL !

Wacht of twijfel dus niet om je kind(eren) als deelnemer en jezelf als dagdeelhulp nu al aan te melden en ook het inschrijfgeld te voldoen, alle ontvangen gelden blijven gereserveerd en 100% gegarandeerd! Geld terugontvangen óf doneren is een vrije keuze die iedereen op het online aanmeldformulier verplicht moet aangegeven.


+ + +
 


UPDATE 23 MEI 2020:

Hoewel wij als vrijwilligersorganisatie onze uiterste best hebben gedaan (en blijven dit uiteraard doen) om het Huttendorp Schollevaar te mogen organiseren kunnen wij helaas nog steeds niet met zekerheid zeggen dat ons dit ook daadwerkelijk zal lukken. Momenteel worden álle evenementen, groot, klein, binnen of buiten over één kam geschoren. Dit vinden wij zeer onterecht en wij hopen dat dit in de komende weken herzien wordt en ons kleinschalige kinder- en jeugdevenement wel georganiseerd mag worden. Wij zijn hierover al vanaf het begin van de coronacrisis in gesprek met de gemeente.

Wij zijn van mening dat de kinderen (en ook hun ouders) na lange tijd van thuiszitten, niet naar school kunnen, niet onbezorgd kunnen buitenspelen of niet op zomervakantie kunnen, wel toe zijn om samen met anderen een relaxte week vol plezier, huttenbouwen, sport-, spel- en crea-activiteiten op het Huttendorpveld te kunnen hebben!

Wanneer er, om Huttendorp Schollevaar door te kunnen laten gaan, door de overheid, gemeente of Veiligheidsregio aanvullende (veiligheids)maatregelen nodig zijn, zullen wij dit uiteraard naar beste kunnen uitvoeren en opnemen in de uitvoering van het weekprogramma. Wij doen hierbij dan ook een strikt beroep op de ouders en vrijwilligers om deze geheel na te leven. Dit kán in het uiterste geval dus betekenen dat er bijvoorbeeld een maximaal aantal deelnemers en/of vrijwilligers wordt gesteld of dat volwassenen mondkapjes moeten dragen én de onderlinge afstand van 1,5 meter moeten aanhouden. 

Echter, wanneer de extra maatregelen praktisch onuitvoerbaar blijken of er wordt door de gemeente bepaald dat het verbod op (grote) vergunningsplichtige evenementen tot 1 september ook geldt voor ons kleinschalige kinder- en jeugdevenement, kán er tot ieders grote teleurstelling helaas besloten moeten worden dat het Huttendorp Schollevaar 2020 écht niet door kan gaan...

Aanpassingen weekprogramma
Wat we nu al wél weten dat dit jaar écht anders zal zijn, is dat er programma-onderdelen worden aangepast en dat op de momenten dat er deelnemers op het Huttendorpveld aanwezig zijn, volwassenen niet op bezoek mogen komen. Ook bij het ophalen en brengen van de kinderen is het voor volwassenen niet mogelijk om op het veld te komen. Alle deelnemers worden, net als voorgaande jaren, elke dag bij aankomst en vertrek opgevangen in een met dranghekken afgezette ruimte op het veld, waarna ze onder begeleiding van onze organisatie gedoseerd richting het veld c.q. de uitgang worden gelaten. Aangezien deze regels conform RIVM-voorschrift al sinds enige tijd ook op scholen probleemloos worden gehanteerd verwachten wij dat iedereen hiervoor respect en begrip heeft. 

Nu toch al aanmelden?
Om deze reden hebben wij besloten om de online aanmelding van deelnemers, dagdeelhulpen, junior- en seniorvrijwilligers half juni tóch te openen. Ruim vooraf aanmelden is voor ons als organisatie uitermate belangrijk om het aantal deelnemers, dagdeelhulpouders en vrijwilligers te peilen die daadwerkelijk willen meedoen. Aanmelden én betalen is absoluut risicoloos want, wanneer Huttendorp Schollevaar in zijn geheel dit jaar écht niet doorgaat vanwege het niet verkrijgen van de benodigde vergunningen of het niet kunnen realiseren van mogelijk verplicht gestelde extra (corona) veiligheidsmaatregelen, garanderen wij dat alle reeds betaalde inschrijfgelden én de nog niet ontvangen Veilige Voeten aan iedereen kunnen worden terugbetaald (wij doen in tegenstelling tot reisorganisaties niet aan vouchers cool) of ter dekking van de gedurende dit jaar al gemaakte kosten vrijwillig aan de Stichting Huttendorp Schollevaar kunnen worden gedoneerd.

Er zijn volgens verwachting vooralsnog conform RIVM-richtlijnen na 1 juli maximaal 100 deelnameplaatsen beschikbaar en omdat dit aantal, net als voorgaande jaren, zéker nu weer snel bereikt zal zijn adviseren wij om je kind(eren) nú aan te melden en het inschrijfgeld meteen te voldoen want: VOL = VOL !

Wacht of twijfel dus niet om je kind(eren) als deelnemer en jezelf als dagdeelhulp nu al aan te melden en ook het inschrijfgeld te voldoen, alle ontvangen gelden blijven gereserveerd en 100% gegarandeerd! Geld terugontvangen óf doneren is een vrije keuze die iedereen op het online aanmeldformulier verplicht moet aangegeven. 


+ + +


UPDATE 22 APRIL 2020
Gisteravond heeft onze minister-president in zijn persconferentie aangekondigd dat er tot 1 september geen evenementen mogen worden georganiseerd waardoor de zomer voor veel kinderen én hun ouders nu al als verloren moet worden beschouwd. Na reacties vandaag in de media blijkt het overheidsbesluit met name genomen te zijn om grote groepen van vele (tien)duizenden feestende en zingende volwassenen te voorkomen (zij vormen immers het grootste risico’s op grootschalige overdracht van het coronavirus) en was deze algemene en zeer ruime maatregel noodzakelijk om grote festivalorganisatoren mogelijkheden te bieden om vanwege overmacht aanspraak te maken op hun verzekeringen.

Er is eveneens bepaald dat basisschoolleerlingen vanaf 11 mei weer gedeeltelijk naar school mogen, waarbij wanneer blijkt dat deze versoepeling nauwelijks extra besmettingen veroorzaakt, dit hopelijk daarna ook voor de voortgezet onderwijsleerlingen gaat gelden. De doelgroep waarvoor wij onze activiteiten organiseren zíjn grotendeels kinderen waarvoor vanaf 11 mei geen beperkingen meer gelden en geen rekening meer hoeven te houden met de anderhalve meter maatregelen en in groepsverband vrijuit mogen sporten. 

Aangezien alle activiteiten op ons Huttendorp volledig in de buitenlucht plaatsvinden en er bij de indeling van de huttenbouw-, sport- en spelactiviteiten altijd al (i.v.m. o.a. brandveiligheidsvoorschriften) ruime tussenafstand moest worden aangehouden hebben wij als ultieme poging een 'maatwerkverzoek' aan de gemeente gedaan om, uiteraard wanneer dit over vier maanden dan nog steeds nodig zou zijn of desnoods met eventuele aanvullende maatregelen, ons kleinschalige kinder- en jeugdinitiatief alsnog door te laten gaan. De afgelopen tijd hebben wij de voorbereidingen en wervingen ‘gewoon’ voortgezet waarbij er zelfs al subsidies en fondsen zijn toegekend. Met nog zeker drie maanden te gaan (we hebben 1 augustus als uiterste deadline gesteld) kan er nog héél veel gebeuren en is het niet ondenkbaar dat nú geldende beperkende overheidsmaatregelen dán inmiddels zijn opgeheven of met zicht op de start van het nieuwe schooljaar één week erna, dermate zijn versoepeld dat ons Huttendorp Schollevaar alsnog kan doorgaan.

Hoewel we volgens sommigen misschien ‘tegen de stroming in’ denken, blijven we toch in gesprek met de gemeente en laten we de vergunningsaanvraag gewoon doorlopen. Zolang het geen geld kost maar alleen tijd en moeite wachten we de voortschrijdende tijd, inzichten en (versoepeling van) maatregelen af en blijft er tot het moment van definitief intrekken van de vergunning hoop op een voor de kinderen leuke afsluiting van dit bijzondere schooljaar.

Kortom, houd deze pagina en onze socials in de gaten voor de meest up-to-date informatie en houd samen met ons hoop op een goede afloop...

 
+ + +


UPDATE 23 MAART 2020
Ook voor de organisatie en vrijwilligers van het Huttendorp Schollevaar beginnen de gevolgen van het coronavirus helaas merkbaar te worden en is het enthousiasme van de voorgaande update deels omgeslagen in onzekerheid. Zo zijn vergaderingen en bijeenkomsten met vrijwilligers en leveranciers momenteel lastig of zelfs helemaal niet mogelijk en is het de vraag tot wannéér deze sociale lockdown precies gaat duren. Komt er nog wel een zomervakantie dit jaar waarin alle kinderen en hun ouders vrij zijn of gaat de overheid een 'zomerschool' verplicht stellen waardoor er helemaal niemand op vakantie gaat of naar het Huttendorp kan komen? 

Ondanks deze vragen blijven wij positief en gaan we er 100% voor dat het Huttendorp Schollevaar eind augustus gewoon door zal gaan omdat de kinderen én hun ouders dan eindelijk wel eens toe zijn aan plezier en ontspanning. Organisatorisch en financieel zullen we het net als voorgaande jaren, maar nu met veel extra inspanning, vast wel weer rond krijgen maar het meest belangrijk is dat vanaf ongeveer 1 juni ouders hun kind(eren) wel willen en gaan inschrijven en dat ook senior- junior- en stagevrijwilligers zich bij ons gaan aanmelden. Want zonder hen kan de Huttendorpweek niet worden georganiseerd en een jaartje 'overslaan' zal vanwege het verlies van vrijwilligers, sponsor- en subsidierelaties en belangrijke contacten betekenen dat een jarenlange traditie van sport- spel- en speelweek voor alle kinderen uit Capelle aan den IJssel en wijde omgeving definitief verloren zal gaan...

We hopen dat deze voor iedereen buitengewoon vervelende situatie van onzekerheid snel voorbij is en houden jullie via deze pagina op de hoogte. Blijf vooral gezond en tot binnenkort !

 Het bestuur van de Stichting Huttendorp Schollevaar bestaat uit deze 9 enthousiaste vrijwilligers en ouders van (voormalig) deelnemers:
rij boven van links naar rechts: Erwin Mostert, Hanna Cuperus, Heleen Heinsboek, Martijn Otto, Rene Brand en René Versteeg
rij onder van links naar rechts: Denzell de Vries, Mark Velthoen en Steve Silva Moreira
 
+ + +

UPDATE 1 MAART 2020:

Hoera, het is gelukt om een flink aantal enthousiaste nieuwe kerngroepvrijwilligers en extra bestuursleden bij de voorbereiding en organisatie te betrekken waardoor in de laatste week van de basisschoolzomervakantie 'ons' Huttendorp Schollevaar opnieuw georganiseerd zal worden voor zo'n 150 kinderen uit (de inmiddels wijde omtrek van) Capelle aan den IJssel!

 

Dus zet het alvast in de agenda zodat jij en je ouders er bij het plannen van jullie zomervakantie rekening mee kunnen houden dat jij als deelnemer, maatschappelijk stagiair, junior- of seniorvrijwilliger of dagdeelhulpouder meedoet aan of meehelpt bij dit fantastische kinder- en jeugdevenement in de week van maandag 24 augustus t/m vrijdag 28 augustus 2020!

Het bedenken van het weekprogramma, de sport- en spelactiviteiten, het Special Event, het thema, de website enzovoort is in volle voorbereiding maar het wordt zeker weten weer een geweldige week met hopelijk net zoveel zonneschijn als vorig jaar. Heb je zelf leuke ideeën om te doen, stuur ons dan een email.

De online aanmelding voor deelnemers (€. 20,- per basisschoolleerling uit de groepen 3 tot en met 8 voor een hele week plezier met sport, spel en huttenbouwen, waterfundag, Special Event) wordt geopend op 1 juni 2020. Jezelf aanmelden als maatschappelijk stagiair, junior- of seniorvrijwilliger kan uiteraard áltijd (want we hebben veel hulp nodig) door een email te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We hebben een algemene WhatsAppgroep waar je als vrijwilliger of ouder van een deelnemer lid van kunt worden zodat je op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen. Klik met je smartphone (waarop WhatsApp is geïnstalleerd) hier om jezelf aan te melden bij deze groep.