De organisatie bestaat uit een speciaal opgerichte vrijwilligersstichting met 8 enthousiaste bestuursleden die samen met een aantal vaste kerngroepvrijwilligers (junior- en 18+) ieder jaar weer een fantastisch evenement voor 200+ kinderen uit Capelle Schollevaar (en inmiddels wijde omgeving) organiseren in de laatste week van de basisschool-zomervakantie. Dit jaar organiseren we de Huttendorpweek van maandag 14 t/m vrijdag 18 augustus, van 10.00 uur tot 16.00 uur en op maandag, dinsdag en donderdag tot 22.00 uur.

 

 

Rij boven van links naar rechts:
Erwin Mostert, voorzitter en over-all evenementscoördinator
Hanna Cuperus, algemeen bestuurslid t.b.v. sport- en spelprogramma
Heleen Heinsboek, penningmeester
Martijn Otto, algemeen bestuurslid tbv weekrooster vrijwilligers
Rene Brand, algemeen bestuurslid, tbv cöordinatie opbouw
René Versteeg, algemeen bestuurslid tbv sponsorcontacten

Rij onder van links naar rechts:
Denzell de Vries, algemeen bestuurslid en assistent coördinator
Mark Velthoen, secretaris
Steve Silva Moreira, algemeen bestuurslid tbv creaprogramma (afgetreden per 7 juli 2022)

Gedurende de Huttendorpweek wordt het grote grasveld tegenover BSO Drakenstein en achter basisschool De Contrabas aan de Klarinet 1 te Capelle aan den IJssel omgebouwd tot volwaardig evenemententerrein waarop door de deelnemende kinderen 10 hutten van oude houten pallets en ander afvalhout worden gebouwd binnen een jaarlijks wisselend thema. Daarnaast worden er allerlei competatieve sport- en spelactiviteiten georganiseerd, zijn er avondprogramma's met een kinder- en tienerdisco, filmavond, speurtocht en overnachting tussen de zelfgebouwde hutten op het veld. Net als elk jaar is er ook nu op of vlakbij het Huttendorpterrein weer een 'Special Event'!

Dit kinderevenement kan uiteraard alleen maar blijven voorbestaan wanneer wij hulp krijgen van nóg meer vrijwilligers. Niet alleen in de week van, maar ook in de weken vooraf en na afloop. Want: niet alleen de 125 basisschoolkids genieten in de laatste week van de zomervakantie, ook bieden wij een tiental leerlingen van voortgezet onderwijsscholen Emmaus en GSR de mogelijkheid gedurende deze week hun Maatschappelijke stage bij ons te vervullen. Veel (ex)MaSsers komen nog jaren terug na hun stageperiode vanwege gezelligheid & sfeer, het werken met kinderen en een groter groeiende schare vrienden! En, we zijn tegelijkertijd een dagopvang en nuttige dagbesteding voor al deze kinderen.

Zelf halen wij veel energie en voldoening uit dit 'werk'. Heb je zelf interesse om ons hierin te steunen, of heb je ideeën en/of suggesties? Dan horen wij graag van je om ons team uit te breiden en de toekomst van dit geweldige kinderevenement veilig te stellen.


Preventie- en integriteitsbeleid t.a.v. kwetsbare personen en contact met de Vertrouwenspersoon: 

Het is belangrijk dat vrijwilligers die met kwetsbare mensen (minderjarige kinderen) werken een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) hebben. Dit is een verklaring waaruit blijkt dat iemand geen strafblad heeft of dat het strafblad geen bezwaar vormt voor het uitoefenen van een bepaalde functie. Justis screent personen die een VOG aanvragen en geeft de VOG's af. Voor elke 18+ vrijwilliger welke voor de Stichting Huttendorp Schollevaar 'werkt' wordt voorafgaand aan het uitvoeren van zijn/haar taken een VOG aangevraagd, welke voor de vrijwilliger uiteraard kosteloos is.

Wanneer je vragen hebt over de manier van omgaan met elkaar kun je contact opnemen een Vertrouwenspersoon. Binnen het bestuur van de Stichting Huttendorp Schollevaar is hiervoor Erwin Mostert aangewezen en is 24/7 bereikbaar via telefoonnummer 06 - 45 29 12 11 of per email op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Uiteraard wordt alle ontvangen informatie strikt persoonlijk en vertrouwelijk behandeld en zonder voorafgaande toestemming niet gedeeld met andere leden van het bestuur. Indien gewenst kan er (daarna) niet alleen met een mannelijk bestuurslid ook met een vrouwelijk bestuurslid worden gesproken, waarbij eveneens de vertrouwelijkheid gewaarborgd blijft.

De vragen die je hebt kunnen gaan over:

  • Pesten en gepest worden
  • Het gevoel hebben dat je er door je huidskleur, geloof of seksuele voorkeur niet bij hoort
  • Grensoverschrijdend gedrag: de manier waarop je benaderd en/of aangeraakt wordt door een andere vrijwilliger ervaar je als onprettig
  • Een vermoeden van grensoverschrijdend gedrag: je denkt dat iemand in jouw directe omgeving hier mee te maken heeft
  • Je maakt je zorgen over de wijze waarop er met je kind wordt omgegaan binnen de Huttendorporganisatie/het team
  • Je vraagt je af of jouw gedrag als vrijwilliger verstandig is
  • Iemand heeft je direct of indirect beticht van ontoelaatbaar gedrag

 

Adres- en algemene contactgegevens:

Stichting Huttendorp Schollevaar
Posthoorn 18, 2907 SH  Capelle aan den IJssel
06 – 45 29 12 11 (voornamelijk bereikbaar kort voor en tijdens het Huttendorp)
KvK Rotterdam: 57713219      IBAN: NL54 ABNA 0504 1619 38
www.HuttendorpSchollevaar.nl of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.